Switch to

Menu

Manfreds er et afslappet spisested med fokus på økologiske råvarer af høj kvalitet. Vi har etableret gården – Farm of Ideas – blot 40 minutter væk, så vi dagligt kan høste friske grøntsager. Alle vores retter er tiltænkt at blive delt mellem alle spisende ved bordet. Sjæfen bestemmer viser dig det bedste, vi kan byde på lige nu.

 


Småretter til deling

Vi anbefaler 2-3 retter pr. person.

Grøn salat & radicchio fra “Farm of ideas” 50 kr.
Squash, portulak, Høost & mandler 65 kr.
Dampede grønne bønner med tang emulsion & boquerones 85 kr.
Danske sukkermajs med urter & hvidløgssmør 75 kr.
Cremede korn & friske urter 60 kr.
Sauteret kål & forårsløg med salsa verde 60 kr.
Braiseret Hindsholmgris i græskarkernesmør & krydderier 95 kr.
Ristede kartofler & løg 60 kr.
Braiseret sølvbeder i tomatsauce & paprika 65 kr.
Manfreds oksetatar med karse & sprødt rugbrød M – 105 kr.
XL – 165 kr.

 


 

Manfreds, Restaurant and winebar with natural wine, Nørrebro, Copenhagen.

Sjæfen bestemmer

7-8 retter til deling – family style.

285,- pr. person

Manfreds, Restaurant and winebar with natural wine, Nørrebro, Copenhagen.

Sommerlieren bestemmer

3 glas udvalgt af vores sommerlier.

285,- pr. person


 

 Alt er 90-100% økologisk

Frokostmenu hverdag

Til frokost i hverdagene (mandag til fredag) serverer vi alle vores ‘Småretter til deling’, som du kan finde ovenfor. Udover det kan vi tilbyde en mindre, mere frokostvenlig version af ‘Sjæfen bestemmer’ til en lavere pris.

Sjæfen bestemmer

5 retter til deling – family style.

195,- pr. person

Sommerlieren bestemmer

3 glas udvalgt af vores sommerlier.

285,- pr. person


 

 Alt er 90-100% økologisk

Vin

Glem alt om druesort, område, land & klassiske holdninger. Gå efter din næse & hvad dit humør er til: tør, frugtig, parfumeret, saftig, læskende, fyldig, syrerigmineralsk eller sprød.

Husk, at dette ikke er alle vores vine. Vi har masser af andre på flaske og nogle gange også på glas. Spørg gerne din tjener!

 

Bobler

CASEBIANCHE, LA MATTA 85/425 kr.
Naturligt mouserende vin fra Salerno, syd for Napoli, lavet på Fiano-druen. Stor personlighed og præcis hvad du har brug for i det her vejr!
DOMAINE BATOSSAY, PUPPET NAT 120/620 kr.
Mouserende Grolleau Gris, delikate bobler med frisk syrlighed.

Hvid / Macereret

JANKO STEKAR, REBULA 90/450 kr.
Macereret vin fra Slovenien, tæt på den italienske grænse, 3 ugers macerering og derefter lagret i tønde. Dyb og ren.
FURLANI, BIANCO ALPINO 100/500 kr.
Muller Thurgau fra Trentino i det nordlige Italien. Duft af sommer, fersken og melon. Ufiltreret og grumset gør den usædvanlig og unik.
VEXEBO VIN, SOLARIS 120/600 kr.
Det bliver dansk vin! Solaris er en lokal druesort med høj syrer & friskhed. Et smukt udtryk af dansk terroir.
ALESSANDRO VIOLA, SINFONIA DI GRILLO 120/600 kr.
Fermentation med vild gær og modning i stål giver denne Grillo drue friskhed og smag af citrus. Dejlig balance.
LES MIQUETTES, MADLOBA 135/675 kr.
Unik blanding af Viognier & Marsanne fra St. Joseph. Lagret med druernes skind i 6 måneder & herefter 6 måneder i Amfora. Smukt!

Rosé

FRANK CORNELISSEN, SUSUCARU 105/525 kr.
Sommer i et glas! Rosé fra det varme Sicilien lavet på fire lokale druer. Elegant og let at elske.

Red

CASOT DES MAILOLLES, COMAX ETHYLIX 85/425 kr.
Lokaliseret i Banyuls, dette er en letdrikkelig version af Syrah. Skål!
LES VIGNES DE BABASS, ROC CAB 95/475 kr.
Ren Cabernet Franc fra den legendariske “Babass”. Pebret, tør og i live.
LUMIERES DES SENS, J. P. ROBINOT 120/600 kr.
Jean-Perre er tilbage! En “one of a kind” vin på Pineau d’Aunis fra Jasnières i Loire. Uforglemmelig karaktér med noter af peber.
CHRISTIAN TSCHIDA, MIRAL 120/600 kr.
Fantastisk vin fra Østrig. Let og frisk Cabernet Franc med noter af friske urter og mørke frugter. Hvad venter du på?!

Snacks

Marinerede sorte oliven 40 kr.
Extra virgin olivenolie, pr. flaske 20 kr.
Ansjoser fra Lolin 58 kr.

Drinks

Manfreds æblemost, pr. glas 25 kr.
Spørg gerne efter dagens udvalg af ikke-alkoholiske drikke
Filtreret vand m/u bobler pr. flaske 0,75L 25 kr.
Øl fra Kølster, 25cl 45 kr.
Cider 65 kr.
Kaffe fra Coffee Collective 25 kr.
Tisane, pr. person 25 kr.

Om at spise på Manfreds

Det skal ikke være raketvidenskab at spise på Manfreds. Men vi er et sted med holdning, og vi derfor svaret os selv på nogle spørgsmål, som kan gøre det lettere at manøvrere i universet hos Manfreds.

Hvorfor spiser man family style på Manfreds?
Hvis man løsner op i serveringernes format og rækkefølge, så får man den ultimativt mest afslappede spiseform. Fuldstændig som man ville gøre det, hvis man inviterede gæster forbi, er der noget særligt socialt og hyggeligt ved at skulle deles om maden og række hinanden tallerkenerne som man spiser sig igennem menuen. Ved at der ikke er strikse tidspunkter på, hvornår retterne bliver serveret, kan vi også reducere personalet og derved holde priserne så lave, som de er.

Hvad betyder det at spise i køkkenets tempo?
Når køkkenet får lov at bestemme tempoet så kan man vi tilberede og servere flere af de samme retter på tværs af bordene i restauranten og på den måde være betydeligt mere effektive – det gør, at vi kan fokusere på dèt det handler om: råvarerne og at gæsterne skal betale mindre.

Hvad betyder sæsonen for det at spise på Manfreds?
Vi er tæt forbundet med vores gård i Lejre, Farm of Ideas, og det kommer til udtryk ved, at vi har en meget en hands-on fornemmelse for, hvornår råvarerne er på deres højeste. Generelt bruger vi meget tid på at være i dialog med alle vore producenter, så vi kan holde os på forkant med, hvad naturen har at byde os og vores gæster på.

Hvorfor det store fokus på grønt?
Ligesom Relæ blev Manfreds etableret på idéen om at kunne give folket store gastronomiske oplevelser til små penge. Af den grund satsede man på at minimere brugen af kød, der typisk er meget omkostelig, hvis den er af den høje økologiske kvalitet vi vælger, og fokuserede i stedet på grøntsagerne. Siden har erfaring og viden skabt en endnu større fascination af diversiteten, farverne og smagene man kan opleve med grøntsager.

Hvad er det med den tatar?
Tataren var oprindelig en ret som, i en smule anderledes form, var på menuen på Relæ. Dengang forsøgte køkkenchefen Christian F. Puglisi sig en del med charcuterie og blev inspireret til at hakke kødet til en tatar på samme måde, som man gør, når man bruger den til at lave salamier og lignende. Det giver en lidt mere fast konsistens i kødet og vendt med brøndkarse og anrettet på sennepscremen er det blevet alle tiders mest populære ret og efterhånden ret så berømt hinsides landets grænser. Vi er meget stolte af den.

Naturvin… hvad er det?
Efterhånden elsket og hadet på den Københavnske restaurationsscene, er der ikke en vinbar eller restaurant, som ikke har taget stilling til, om man er for eller imod. Desværre er definitionen på naturvin op til den enkeltes holdning, da der ikke findes certificeringer specifikt for naturvin. Mange påtager sig også definitionen lidt for nemt, hvilket kan medføre, at naturlig vin også ender med at blive misforstået som noget spontangæret skidt.

På Manfreds vælger vi, ligesom vores grøntsager og kød, udelukkende vine, vi kan stå inde for,. Det betyder, at de som minimum er dyrket efter økologiske principper, at de er ufiltrerede og uden tilsat gær, sukker og konserveringsstoffer. Det kan man kalde naturlige vine – vi kalder det gode vine.

Bliver i nogensinde helt 100% økologiske?
Vi har, inden for de regler der er, den højeste kategori af økologisk certificering. De sidste 10% bruger vi til sankede råvarer som svampe og vilde urter, som regnes som ikke-økologiske, samt nogle få vine og råvarer, som er under omlægning til økologisk certificering.

Det lader til at være ret nede på jorden at spise på Manfreds. Hvordan det?
Priserne er lave, stemningen høj, ambitionerne er på det rigtige sted og alle er inviterede.

Hvad betyder dobbelt-seating?
For at priserne skal hænge sammen, skal vi have maksimalt ud af vores husleje, vores lønninger og resten af vores udgifter. Det gør vi ved at begrænse tiden ved bordene til to timer, så vi kan seate 2 på hver stol hver aften. Det gør en kæmpe forskel for os – og i forhold til den oplevelse, vi ønsker at give, er 2 timer rigelig tid.

Hvorfor er der nærmest ingen, der taler dansk?
I takt med, at København er blevet en gastronomisk reference, og turister rejser hertil fra hele verden, gør en masse kokke og sommelierer det samme. I hele Relæ Community ansætter vi dem der er bedst kvalificeret og som passer ind i teamet. Det er uagtet køn, alder, race og nationalitet.

Hvordan er stemningen på Manfreds?
Manfreds er en travl lille restaurant, hvor vi ikke forventer noget af gæsternes påklædning, hudfarve, køn, sociale status eller hårfarve. Diversiteten sker ikke kun på tallerkenen men også i det miljø, man skaber. Derfor er vi lykkeligt stolte over, at vi på Jægersborggade kan samle både lokale, der hænger over et glas vin, tilrejsende turister som bare MÅ smage tataren, og unge som gamle. Lyset er dæmpet, stemningen afslappet og det larmer af god musik og højt humør.