Skift til

Menu

Aften Torsdag til Søndag 17.00 – 22.00
Frokost Fredag til Søndag 12.00 – 15-30

 

Manfreds er et afslappet spisested med fokus på økologiske råvarer af høj kvalitet. Vi har etableret gården – Farm of Ideas – blot 50 minutter væk, så vi dagligt kan høste friske grøntsager. Alle vores retter er tiltænkt at blive delt mellem alle spisende ved bordet. Sjæfen bestemmer viser dig det bedste, vi kan byde på lige nu. Eftersom vores menu skifter efter sæson kan der være ændringer i den følgende menu.

 


 

Sjæfen bestemmer

7-8 grøntsagsbaserede retter til deling – family style
295,- pr. person
Tilføj kødservering + 125,-

Sjæfen kunne fx. finde på at servere

Farm of Ideas tomater med hyldeblomst og brunt smør 
Farm of Ideas salat med utter og solsikkerner
Farm of Ideas squash, rage creme fraiche, pistacienødder og tagetes
Farm of Ideas kål, sort hvidløg og valnødder
Farm of Ideas banner, frisk most og hybenrose
Farm of Ideas squash, græskar, bælgfrugter og salvie
Chokolademousse

 

Manfreds tatar

Manfreds oksetatar med karse og sprødt rugbrød
str. M 105,-
str. XL 165,-
Kan tilføjes til menuen

 

Ugens grønne ret

125,-
tilføj kød + 65,-

 

Sommelieren bestemmer

3 glas udvalgt af vores sommelier
295,- pr. person

 


 

 Alt er 90-100% økologisk

Vin

Glem alt om druesort, område, land & klassiske holdninger. Gå efter din næse & hvad dit humør er til: tør, frugtig, parfumeret, saftig, læskende, fyldig, syrerigmineralsk eller sprød. Husk, at dette ikke er alle vores vine. Vi har masser af andre på flaske og nogle gange også på glas. Spørg gerne din tjener! Da vi ofte har udskiftning i vores vine, kan der være forskel på denne menu, og hvad vi serverer på restauranten – men vi har altid noget godt og for enhver smag at tilbyde.

Bobler

“La Matta”, ’18 – CASEBIANCHE

100/500 kr.

“Dagens Champagne”

140/850 kr.

Hvid / Macereret

“Eteronimo”, ’18, MARCO MINNUCCI

85/425 kr.

“Chardon né d’hier”, ’19 – OLIVIER LEMASSON

95/475 kr.

“M”, ’18 – PATRICK BOUJU

110/550 kr.

“Repiko”, ’15 – KMETIJA STEKAR

130/650 kr.
“Racines”, ’16 – ETIENNE COURTOIS 135/675 kr.

Rød

“Boujulais Nouveau”, ’19 – PATRICK BOUJU       

85/425 kr.

“Bombadillom”, ’17 – THOMAS ROUANET

100/500 kr.

“G”, ’18 – AURIEL

105/525 kr.
“Le Ratapoil”, ’18 – RATAPOIL 135/675 kr.

Rosé

“Vino Rosato”, ’18 – ANDREA SCOVERO 95/450 kr.

Snacks

Marinerede sorte oliven 40 kr.
Extra virgin olivenolie, pr. flaske 20 kr.
Ansjoser fra Lolin 60 kr.

Drinks

Manfreds æblemost, pr. glas 25 kr.
Spørg gerne efter dagens udvalg af ikke-alkoholiske drikke
Filtreret vand m/u bobler pr. flaske 0,75L 25 kr.
Øl fra Kølster, 25cl 45 kr.
Øl fra Broaden & Build, 25cl 55 kr.
Filter kaffe fra Coffee Collective 25 kr.
Tisane, pr. person 25 kr.

Om at spise på Manfreds

Det skal ikke være raketvidenskab at spise på Manfreds. Men vi er et sted med holdning, og vi derfor svaret os selv på nogle spørgsmål, som kan gøre det lettere at manøvrere i universet hos Manfreds.

Hvorfor spiser man family style på Manfreds?
Hvis man løsner op i serveringernes format og rækkefølge, så får man den ultimativt mest afslappede spiseform. Fuldstændig som man ville gøre det, hvis man inviterede gæster forbi, er der noget særligt socialt og hyggeligt ved at skulle deles om maden og række hinanden tallerkenerne som man spiser sig igennem menuen. Ved at der ikke er strikse tidspunkter på, hvornår retterne bliver serveret, kan vi også reducere personalet og derved holde priserne så lave, som de er.

Hvad betyder det at spise i køkkenets tempo?
Når køkkenet får lov at bestemme tempoet så kan man vi tilberede og servere flere af de samme retter på tværs af bordene i restauranten og på den måde være betydeligt mere effektive – det gør, at vi kan fokusere på dèt det handler om: råvarerne og at gæsterne skal betale mindre.

Hvad betyder sæsonen for det at spise på Manfreds?
Vi er tæt forbundet med vores gård, Farm of Ideas – blot 50km fra restauranten – og det kommer til udtryk ved, at vi har en meget en hands-on fornemmelse for, hvornår råvarerne er på deres højeste. Generelt bruger vi meget tid på at være i dialog med alle vore producenter, så vi kan holde os på forkant med, hvad naturen har at byde os og vores gæster på.

Hvorfor det store fokus på grønt?
Ligesom Relæ blev Manfreds etableret på idéen om at kunne give folket store gastronomiske oplevelser til små penge. Af den grund satsede man på at minimere brugen af kød, der typisk er meget omkostelig, hvis den er af den høje økologiske kvalitet vi vælger, og fokuserede i stedet på grøntsagerne. Siden har erfaring og viden skabt en endnu større fascination af diversiteten, farverne og smagene man kan opleve med grøntsager.

Hvad er det med den tatar?
Tataren var oprindelig en ret som, i en smule anderledes form, var på menuen på Relæ. Dengang forsøgte køkkenchefen Christian F. Puglisi sig en del med charcuterie og blev inspireret til at hakke kødet til en tatar på samme måde, som man gør, når man bruger den til at lave salamier og lignende. Det giver en lidt mere fast konsistens i kødet og vendt med brøndkarse og anrettet på sennepscremen er det blevet alle tiders mest populære ret og efterhånden ret så berømt hinsides landets grænser. Vi er meget stolte af den.

Naturvin… hvad er det?
Efterhånden elsket og hadet på den Københavnske restaurationsscene, er der ikke en vinbar eller restaurant, som ikke har taget stilling til, om man er for eller imod. Desværre er definitionen på naturvin op til den enkeltes holdning, da der ikke findes certificeringer specifikt for naturvin. Mange påtager sig også definitionen lidt for nemt, hvilket kan medføre, at naturlig vin også ender med at blive misforstået som noget spontangæret skidt. På Manfreds vælger vi, ligesom vores grøntsager og kød, udelukkende vine, vi kan stå inde for,. Det betyder, at de som minimum er dyrket efter økologiske principper, at de er ufiltrerede og uden tilsat gær, sukker og konserveringsstoffer. Det kan man kalde naturlige vine – vi kalder det gode vine.

Bliver i nogensinde helt 100% økologiske?
Vi har, inden for de regler der er, den højeste kategori af økologisk certificering. De sidste 10% bruger vi til sankede råvarer som svampe og vilde urter, som regnes som ikke-økologiske, samt nogle få vine og råvarer, som er under omlægning til økologisk certificering.

Det lader til at være ret nede på jorden at spise på Manfreds. Hvordan det?
Priserne er lave, stemningen høj, ambitionerne er på det rigtige sted og alle er inviterede.

Hvad betyder dobbelt-seating?
For at priserne skal hænge sammen, skal vi have maksimalt ud af vores husleje, vores lønninger og resten af vores udgifter. Det gør vi ved at begrænse tiden ved bordene til to timer, så vi kan seate 2 på hver stol hver aften. Det gør en kæmpe forskel for os – og i forhold til den oplevelse, vi ønsker at give, er 2 timer rigelig tid.

Hvorfor er der nærmest ingen, der taler dansk?
I takt med, at København er blevet en gastronomisk reference, og turister rejser hertil fra hele verden, gør en masse kokke og sommelierer det samme. I hele Relæ Community ansætter vi dem der er bedst kvalificeret og som passer ind i teamet. Det er uagtet køn, alder, race og nationalitet.

Hvordan er stemningen på Manfreds?
Manfreds er en travl lille restaurant, hvor vi ikke forventer noget af gæsternes påklædning, hudfarve, køn, sociale status eller hårfarve. Diversiteten sker ikke kun på tallerkenen men også i det miljø, man skaber. Derfor er vi lykkeligt stolte over, at vi på Jægersborggade kan samle både lokale, der hænger over et glas vin, tilrejsende turister som bare MÅ smage tataren, og unge som gamle. Lyset er dæmpet, stemningen afslappet og det larmer af god musik og højt humør.

0
Your Cart